Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gumicsizma és Ferrari, avagy Győzike újra támad

2008.11.19

Diós Zsolt

A rialitisó sztorifelelősei semmit nem bíztak a véletlenre. Konfliktushelyzetet kell generálni, hiszen Győzike, akkor a legmulatságosabb, ezáltal a legnézettebb. Ők szokás szerint teljesen életszerűtlen ötletekkel generáltak is.

A tétlenségtől látszólag depressziós Győzi ideges lesz, amikor testvérének címzett rajongói leveleket talál. Veszekednek, mert Zsolti, a testvér – mivel nem vagyok állandó nézője a műsornak, ezért nekem ő új szereplő - helyet akar kapni a magyarországi celebek között.

Két megjegyzés: természetesen fel sem merül bennünk, hülye nézőkben, hogy a leveleket a Nagytétényi úton (RTL székház) adták fel. Zsolti igénye egyébként jogos, látja, hogy Győzi a butaságából, milyen kiválóan meg tud élni. Erre ő is képes – gondolhatta, hát szeretne néhány szeletet magának is a tortából.

A civil lét nehézségei

Kép Növelve a konfliktust kijelenti, hogy szerinte Győzi már nem tudna helytállni a civil életben. A kijelentésre hősünknek eszébe jut, hogy valaha hentesként dolgozott, ezért beáll egy vágóhídra, ahol persze nem olyan egyszerű helyt állni. Dilettantizmusát meglepő nyugalommal, mosolyogva figyelik újdonsült kollegái – gondolom a törzsnézők már a térdüket verik a nevetéstől, miközben minden munkafolyamatot a következő felkiáltással hagy ott: „Itten nem engednek kibontakozni”. Miután két láda telepakolása is meghaladja képességeit veszi a kalapját és távozik.

Azonban itt láthatjuk a műsor egyetlen reális figuráját a vágóhíd művezetőjét, aki láthatóan visszafogta magát, ám így is kellően geci volt. Tisztelt RTL Klub, na ilyen egy valós magyar polgár.

Celeb vagyok?

A másik szálon Zsolti egy haverjával, Zolival elindul Salgótarjánból, hogy celeb legyen. Első útjuk a fodrászhoz vezet, ahol Zoli így adja le a rendelést: „Most kisfiús a haja, olyan celebes frizurát kellene neki csinálni”. Szépen felöltözik, majd elmennek egy tevéhez, ahol műsorvezetőt keresnek. Zoli a „Válogatásra jöttünk, nem kásztingra" felkiáltással fogadja a Kép csatorna emberét. Zsoltinak bizony meggyűlik a baja a kezébe adott papírokkal és a magyar nyelvvel, ezért feladja, és köszönés nélkül távoznak.

Ennyi a történet, tanulság nincs, csak a pénztárgép és a nézettségszámláló halk duruzsolását hallani.

Bejaasszony ebben az epizódban csak mellékszereplő, egyik felbukkanásakor rezignáltan és teljes lenézéssel veszi tudomásul, hogy élete párja újra hentes akar lenni. Később lenyúlja Győzi Spanját autóstul, hogy vigye őt fotózásra, a fővárosba, mert az „mégiscsak fontosabb, mint a henteskedés”. A nőnek láthatóan „bejött” a híres ember lét. Az ő szekere ma jobban megy, mint az uráé, és ennek minden alkalommal hangot is ad.

A rögvalóság

Az új rész egyetlen pozitívuma, hogy nem voltak benne a gyerekek. Ha szerencséjük van, akkor az RTL pénzén a Ranschburg, Vekerdi, Popper trió kezeli őket valahol, hátha egyszer Kép még hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak.
 
Továbbá cseppet sem életszerűek mégis komikusak azok a jelenetek, amikor Győzi a nappali dohányzóasztalán nagy igyekezettel gyakorolja a disznóbontást, vagy, amikor munkaruhában – fehér kötény, fekete gumicsizma – ül be a tizenmilliós piros luxusautóba, hogy dolgozni menjen.

Ilyen a magyar valóság. Az RTL szerint.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.